Rabenhaupt Splendor Toernooi


Evenementgegevens


Splendor is een tactisch, vlot maar verslavend spel! In Splendor kruip je in de huid van een rijke handelaar. Je gebruikt je rijkdom om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te maken. Het komt op de Rabenhaupt spellenavond dan ook regelmatig op tafel!

Zondag avond 15 december is het zover, dan spelen wij het Rabenhaupt Splendor toernooi. Samen met 8 tot 16 medespelers ga je de strijd aan om de juwelen handelaar van Groningen te worden.

Je kunt je hier inschrijven:

https://www.surveymonkey.com/r/S8ZHM8C.

Je krijgt dan enkelen dagen van te voren nog  een bevestiging en verdere aanvullende informatie.

Kosten voor deelname voor niet-leden is 2,50 Euro, contant te betalen op de avond zelf. Leden doen natuurlijk gratis mee.

Er is plek voor 8 tot 16 spelers. Bij te weinig aanmeldingen gaat het toernooi niet door. Bij meer dan 16 aanmelden hebben Rabenhaupt leden voorrang en worden de overgebleven plaatsen verloot.

We verzamelen 15 december om 20:00 in het gezellige café de Walrus Pelsterstraat 25, 9711 KH Groningen. Om 20:15 leggen we nog het een en ander uit zodat we om 20:30 kunnen gaan spelen.

Nog nooit Splendor gespeeld? Kijk deze handige “how to play” video  of lees de handleiding

Het toernooi vindt tegelijk plaats met de reguliere Rabenhaupt spellenavond. Je kunt dus na het toernooi gewoon aanschuiven bij een ander spel.

Verdere toernooi regels:

Het toernooi zal bestaan uit 8-16 spelers.

De spelers worden willekeurig ingedeeld in groepen van 3 of 4, verdeeld over 2 tafels (bij 8 spelers), 3 tafels (minder dan 9 tot 11 spelers) of 4 tafels (minimaal 12 spelers).

Iedereen speelt 2 keer in de voorronde. Punten behaald in de spellen worden bijgehouden, ook voor niet-winnaars. Na het 1e spel worden de spelers doorgeschoven zodat in het 2e spel zo min mogelijk spelers bij elkaar aan tafel komen die al tegen elkaar gespeeld hebben.

Iedereen krijgt 1 punt per overwinning. Na 2 spellen gaan de 4 spelers met het meeste aantal punten door naar de finaletafel.  Bij een gelijkspel is het totaal aantal behaalde punten uit de 2 spellen doorslaggevend. Is er nog steeds een gelijkspel, dan is het hoogst behaalde aantal punten doorslaggevend. Is er nog steeds een gelijkspel, dan gaat degene met de best behaalde plaatsen door.

Bij de finaletafel wordt er 1 spel gespeeld. De winnaar van dit spel is de winnaar van het toernooi.