Weer wat leuks gespeeld: Trans Europa

We hebben weer wat leuks gespeeld op de Rabenhaupt spellenavond: Trans Europa van Ravensburger. In je beurt leg je 1 of 2 nieuwe sporen aan op je bestaande netwerk en daarmee probeer je zo snel mogelijk jouw 5 steden aan elkaar te verbinden.

Door jouw netwerk aan het netwerk van andere spelers te verbinden kan je handig gebruik maken van hun investeringen. Keerzijde, zij kunnen nu ook gebruik maken van jouw sporen. Een ronde eindigt als de eerste speler al zijn steden verbonden heeft. Deze speler krijgt 4 punten, de andere spelers krijgen punten afhankelijk van hoeveel sporen zij nog missen. Daarna worden er meerde rondes gespeeld. Diegene die als eerste 12 punten heeft is de winnaar.

Trans Europa is eigenlijk een heruitgave van Trans America met een paar wijzigingen in de regels. Het bord is tweezijdig bedrukt. Op de ene kant staat Europa, op de andere zijde noord Amerika zoals we dat kennen van Trans America.

Klinkt bekent? Het heeft inderdaad iets weg van Ticket-to-Ride, maar speelt wat vlotter weg en vraagt wat minder hersencapaciteit. In tegenstelling tot Ticket-to-Ride is het lastig elkaar echt dwars te zitten. Met elk spoor wat je legt help je potentieel ook je tegenstanders. Daarnaast moet je ook een beetje geluk hebben met welke steden je moet verbinden. Moet je als enige naar een bepaalde uithoek dan heb je weinig kans die ronde te winnen.

Al met al een leuk tussendoortje dat echt iedereen kan spelen.

https://boardgamegeek.com/boardgame/16267/trans-europa