Het bestuur van Rabenhaupt 2023-2024

Petra Suvee

Wie ben je?

Ik ben Petra Suvee, 37 jaar en woon in Groningen. Ik organiseer en geef les in creatieve (wisselende) activiteiten aan volwassenen en kinderen, ik volg enkele creatieve lessen zoals beeldhouwen/keramiek/schilderen, zit ik in een activiteitencommissie en zet ik me in voor Rabenhaupt. Ook spring ik hier en daar bij, zoals afgelopen November als demonstratrice bij het Spellenspektakel voor White Goblin Games.

Hoe lang ben je al onderdeel van de spellenvereniging Rabenhaupt?

Ik ben lid vanaf 2017, nadat ik meedeed aan het nieuw wereldrecord Catan: 1 potje Catan met 1100 man, in een lange rij door meerdere sportzalen. Daarna heb ik gelijk online opgezocht of er een bordspellenverenigingen bestond in Groningen en me aangesloten bij Rabenhaupt.

Wat is je rol in het bestuur?

Ik ben dit jaar de voorzitter binnen het bestuur. Als het gezicht van de vereniging en mede beleidsverantwoordelijke zit ik de vergaderingen voor en draag daarbij zorg voor het voortbestaan van de vereniging.

Ik hoop dat ik als bestuurslid naast bovenstaande kan bijdragen aan een actieve inzet op sociale activiteiten.

3 Favoriete spellen van het moment?

 • Cascadia
 • Imhotep
 • Istanbul

Mike Hut

Wie ben je?

Ik ben Mike Hut, 33 jaar en ben samen met Rutger (24) woonachtig in Groningen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Logistiek Manager in de papierindustrie.

Hoe lang ben je al onderdeel van de spellenvereniging Rabenhaupt?

Tijdens de Corona Pandemie (2020) ben ik samen met mijn partner in aanraking gekomen met Rabenhaupt. Doordat veel zaken niet meer konden begonnen wij meer bordspellen te spelen met vrienden, wij bleken toch net iets fanatieker dan zij! 

Wat is je rol in het bestuur?

Ik ben de secretaris binnen het bestuur en zal zorgdragen voor de mailling, notulen, actiepunten en het bewaken hiervan. Ik hoop vooral dat ik als bestuurslid kan uitdragen dat we een actieve vereniging zijn, dat we niet zo stoffig zijn als het lijkt en dat mensen vooral eens moeten aansluiten op een spellendag of avond! 

3 Favoriete spellen van het moment?

 • Clans of Caledonia
 • Revive
 • Bloodrage

Mark Rasker

Wie ben je?

Ik ben Mark Rasker, 41 jaar en woon samen met mijn vriendin Annelies en 3 kinderen Vince, Mace en Esa in Groningen. Ik werk 4 dagen in de week als onderwijskundig adviseur bij itslearning en 1 dag in de week als docent kunst op de Topsport Talentschool Groningen.

Hoe lang ben je al onderdeel van de spellenvereniging Rabenhaupt?

Ik zit al heel wat jaartjes bij Rabenhaupt. Ik denk ergens vanaf 2010. Ik was opzoek naar een groep om bordspellen mee te spelen en zo geschiedde het.

Wat is je rol in het bestuur?

Ik ben onderdeel van het bestuur als algemeen lid en ben verantwoordelijk voor de PR, voornamelijk de posters, en de spellenkast.

3 Favoriete spellen van het moment?

 • Dune Imperium
 • Ark Nova
 • War of the Ring the Card Game

Elayne Pas

Wie ben je?

Ik ben Elayne Pas, 42 jaar jong. Ik studeer Accountancy en woon samen met mijn kat Panda.

Hoe lang ben je al onderdeel van de spellenvereniging Rabenhaupt?

Ik kom denk ik al sinds 2000 bij Rabenhaupt, maar ben sinds 2009 ook daadwerkelijk lid. Voor mij is de zondagavond niet meer weg te denken als vaste spellenavond in de week.

Wat is je rol in het bestuur?

Ik ben dit jaar penningmeester en zal als zodanig ook zorg dragen voor een goede financiële afhandeling binnen de vereniging. Dit betekent niet alleen dat ik contributies ontvang, maar ook dat ik erop let dat dit goed besteed wordt!

3 Favoriete spellen van het moment?

 • 18XX serie (met name 1822 en 1862)
 • Dune Imperium
 • Imperial 2030

Nick Hut

Wie ben je?

Ik ben Nick Hut, 33 jaar en woon samen met mijn vriendin Anastasia in Groningen. Werkzaam ben ik in de IT als Modern workplace engineer.

Hoe lang ben je al onderdeel van de spellenvereniging Rabenhaupt?

In 2021 ben ik door Mike geïntroduceerd bij de vereniging en kreeg gelijk de smaak te pakken om vaker te komen.

Wat is je rol in het bestuur?

Ik ben algemeen bestuurslid, daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden en het moderniseren van de website.

3 Favoriete spellen van het moment?

 • The Gallerist
 • Tichu
 • Treasure Island

Ilja Wieselmann

Wie ben je?

Ik ben Ilja Wieselmann, 44 lentes jong en woon vlakbij “bij Van Houten”. Ik heb onder andere medische biologie gestudeerd, ik heb veel vrienden en goede verhalen aan mijn studies overgehouden. Ik heb gewerkt bij ingenieursbureaus m.b.t. luchtkwaliteit, in de olie en gas en voor de wetenschap en in de zorg. Ik ben nu op zoek naar leuk, uitdagend en betekenisvol werk.

Hoe lang ben je al onderdeel van de spellenvereniging Rabenhaupt?

Sinds februari 2023 ben ik geen student meer en heb ik eindelijk tijd voor structurele spelletjes avonden. Voor Rabenhaupt had ik weleens een spelletjesavond bij mij of vrienden thuis, dan speelde ik voornamelijk iets makkelijkere spelletjes. Dus ben ik een beginneling in de ‘echte’ bordspelletjeswereld.

Wat is je rol in het bestuur?

Ik ben algemeen lid, zo leer ik de vereniging en het bestuur beter kennen. Ik spring overal een beetje bij; KvK en UBO administratie, wat printen, wat ophangen, klaarzetten en opruimen, een kritische blik op de website en het HR. Kortom; zat te doen.

3 Favoriete spellen van het moment?

 • Grunn
 • Twilight Imperium (Fourth Edition),
 • Ticket to ride.