Rabenhaupt leden werken mee aan herstel maquette van beleg Groningen

22 jaar geleden namen leden van onze vereniging het initiatief tot het bouwen van een maquette van het beleg van de stad Groningen door Bommen Berend. Op initiatief van de Richard Tapper van de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken is de maquette terug gevonden in de opslag van het Groninger museum.

Volgens Jaap de Graaf : “De maquette is niet goed opgeslagen geweest. Daardoor zijn er huizen beschadigd en poppetjes ingedeukt”

Uit het Dagblad van Noorden:
“De maquette was een idee van VCG Rabenhaupt, oftewel de Vereniging Conflictsimulatiebevorderende spelen Groningen. De vereniging bestaat nog steeds, hoewel ze ‘VCG’ niet meer gebruiken. De leden spelen bord- en kaartspellen. Pot: ,,We speelden onder meer historische veldslagen na en met de maquette wilden we het publiek laten zien wat we doen.’’

https://www.dvhn.nl/groningen/De-terugkeer-van-de-Bommen-Berend-maquette-25953888.html

UIt het Artikel van RTV Noord ” Jaap de Graaf is één van de bouwers/restaurateurs die weer aan z’n ‘oude’ bouwwerk mag werken. Hij en z’n collega waren zeer verheugd toen het KVVVG-telefoontje kwam met het verzoek om de maquette te restaureren.

‘Want hij was weg’, zegt hij, ‘en nu is-ie er weer, en men wil er bovendien nog wat mee doen.’ Ook de originele bouwers hadden geen idee waar het bouwsel terecht was gekomen. ‘Het enige wat we wisten was dat het destijds was verkocht aan het legermuseum in Delft.’

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/730068/Zoekgeraakte-Bommen-Berend-maquette-weer-bijna-zo-goed-als-nieuw