Weer wat leuks gespeeld: Bad Bones

Besturen is belangrijk maar het moet vooral ook leuk blijven. Daarom speelden we afgelopen Rabenhaupt bestuursvergadering Bad Bones. Als held probeer je jouw toren en dorp te beschermen tegen een invasie van skeletten. Hou je van buurtje pesten, skeletten en gezonde stress, dan is Bad Bones zeker wat voor jou!

Al zittend op je toren ben je zorgeloos van het leven aan het genieten. Opeens is het voorbij met de pret als er uit het bos skeletten tevoorschijn komen die het voorzien hebben op jouw toren en het achterliggende dorp. Tijd voor actie!

In Bad Bones heeft elke speler zijn eigen bord met toren en dorp dat hij/zij probeert te beschermen tegen de hordes ondoden. Aan het begin van elke ronde verschijnen er weer 3 nieuwe skeletten op je bord en voor het weet zit je diep in de problemen. Door jouw held slim te bewegen probeer je zoveel mogelijk skeletten te verslaan. Daarnaast kan je gelukkig ook diverse vallen inzetten. Hiermee kan je de skeletten vernietigen, maar ook de kant van je buren op sturen. Bijvoorbeeld, als je de katapult inzet kan je het skelet wat hierop stapt richting een van je tegenspelers katapulteren. Hoera, weg er mee, ga mijn buurman/vrouw maar lastigvallen. Hierdoor zit er heel veel leuke speler interactie in Bad Bones.

Daarnaast is Bad Bones ook een hele leuke puzzel. De skeletten bewegen over geprogrammeerde paden dus je kunt altijd een paar beurten vooruitdenken en tactisch nadenken over hoe je jouw zeer beperkte middelen efficiƫnt kan inzetten.

Bad Bones eindigt wanneer de toren of dorp van een van de spelers is afgebroken. Het gaat er dus niet om alle skeletten te verslaan, het is meer een kwestie van het langer volhouden dan je buren. Aangezien er onophoudelijk nieuwe skeletten verschijnen duurt het spel niet te lang (30-45 minuten). Ook spelen alle spelers tegelijkertijd waardoor de rondes lekker vlot wegspelen.

De regels zijn erg eenvoudig en ook als je het niet lekker loopt voelt het toch alsof je plezier hebt. Bad Bones is daarmee ook geschikt voor beginnende spelers.

Lijkt het je leuk om Bad Bones eens uit te proberen? Kom dan eens langs op de volgende Rabenhaupt spellenavond

https://boardgamegeek.com/boardgame/199223/bad-bones