Rabenhaupt 2024

21 Januari jongstleden heeft Petra als bestuursvoorzitter de aanwezige leden van Rabenhaupt toegesproken op de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Dit was het uitgelezen moment om even toe te lichten wat er allemaal achter de schermen van Rabenhaupt gebeurt, sinds het nieuwe bestuur het stokje heeft overgenomen in oktober.

Locatie
Tot en met juli 2021 speelden we wekelijks op het oude vertrouwde plekje Café de Walrus onze bordspellen en werd er in de zomer uitgeweken naar het SVO-gebouw (Speeltuin Vereniging Oosterpark). In de zomer van 2019 speelden we hier ook tijdens de zomerreces van Café de Walrus. Door de sluiting van het SVO-gebouw werd er gezocht naar een nieuwe locatie, gelukkig mochten wij meeverhuizen naar het naastgelegen gebouw “Bij van Houten”. Hier spelen we vanaf december 2022 onze spellen en genieten we van een prachtige locatie met uitzicht over het water.


Ledenadministratie
De ledenadministratie is bijgewerkt en er is wat meer structuur in aan gebracht door Elayne en Mike. Zo kunnen wij u mededelen dat Rabenhaupt nu meer dan 40 leden heeft en dat wij vanaf 1 oktober al 13 nieuwe leden hebben aangetrokken. Onze leden komen vooral uit stad Groningen, maar ook verder weg zoals bijvoorbeeld Stadskanaal, Veendam, Assen en Heerenveen. Ook is de ledenadministratie van pas gekomen, zodat wij onze leden een gepersonaliseerde kerstgroet konden versturen.


PR

Er wordt veel gegoogled op “Spellenavond Groningen” en andere termen, door de search engine optimalisering van Nick zul je zien dat de website van Rabenhaupt vaak bovenaan staat. Dit helpt onbekenden natuurlijk met het vinden van een weg naar onze spellenvereniging. De website proberen we wat meer inhoud te geven door af en toe artikelen te plaatsen over alles wat er rond onze vereniging gebeurt en Nick en Ilja zijn druk bezig met een overhaul van de website.
Door middel van onze vernieuwde nieuwsbrief die een hele metamorfose ondergaan dankzij Mike proberen wij onze leden op de hoogte te brengen van belangrijke data en artikelen. Verder zijn Rutger en Mark druk bezig met de overige pr-activiteiten zoals het maken van posters en zorgen dat deze opgehangen worden. Ook proberen we actief te zijn op de socials [f] [I] en op die manier mensen te attenderen dat we er voor iedereen zijn.


Doel
Zoals onze leden al hebben kunnen lezen in het beleidsplan willen we ons als bestuur inzetten om de sociale kanten van de vereniging te versterken. Dit proberen we niet alleen te bereiken door ervoor te zorgen dat iedereen een fijne welkomst heeft, maar ook door tijdens de spellendagen gezamenlijk te eten. De afgelopen 2 spellendagen hebben we meer dan 20 eters per dag gehad en dit werd als zeer geslaagd ervaren. Tot slot gaan we inzetten op een zomerse spellendag in het Noorderplantsoen en kijken we al uit naar de barbecue in de zomer.


Noorderspel 2024
Het evenement dat vanaf 2001 jaarlijks door Rabenhaupt is georganiseerd naar aanleiding van de jaarlijkse Radag. Noorderspel groeide snel en al gauw kwamen hier jaarlijks meer dan 250 man op af. Best veel voor een kleine vereniging en sinds 2012 heeft spellenwinkel Wirwar de organisatie overgenomen. Op dit nu tweejaarlijkse evenement komen meer dan 1200 mensen op af en onlangs werd de locatie veranderd van de A-kerk naar de Martinikerk. De afgelopen editie in 2022 had maar liefst 2200 bezoekers. Ook Rabenhaupt zal zich dit jaar weer vertegenwoordigen op Noorderspel met de Bring en Buy en bestuurstafel. Wij hopen 21 september op minstens zo’n succes als in 2022!