Weer wat leuks gespeeld : Among the Stars

Weer wat leuk gespeeld op de Spellenvereniging Rabenhaupt spellenavond: Among the Stars van Artipia Games. Hou je van SciFi, korte wacht- en speeltijden, en een beetje strategie? Dan is dit spel misschien wel iets voor jou.

Among the stars

Bij Among the Stars bouwt iedere speler zijn eigen ruimtestation door het aanbouwen van verschillende modules. Aan het begin van de ronde krijgt iedereen een hand met kaarten (de modules), iedereen kiest een kaart en geeft de rest door aan de buurman/vrouw. Dit “drafting” mechanisme kennen we ook van bijvoorbeeld 7 Wonders en Sushi Go. Nadat je de kosten van de gekozen module hebt betaald, kan je deze aan je ruimtestation aanbouwen. Elke module (bijvoorbeeld crew quarters, turrets en councel rooms) scoort een aantal standaard punten en daarnaast nog bonuspunten afhankelijk van de locatie en het aantal andere modules op jouw ruimtestation. Daarbij heeft het iets weg van city building spellen zoals Between two cities en het recentere Droomhuis.

Among the Stars is een relatief licht spel met mooi artwork, eenvoudige regels en speelt in 30-45 minuten behoorlijk snel. Een leuk spel voor tussendoor en erg geschikt voor beginnende spelers.

Bij “drafting”spellen is het wel belangrijk dat iedereen gelijktijdig en “in sync” speelt. Wij kregen het voor elkaar dat speler een nog 4 kaarten, speler twee 3 kaarten en speler drie en vier elk 2 kaarten in hun handen hadden. Niemand wist precies wie nou welke kaarten hij aan wie had doorgegeven ?. Chaos!

Among the stars kaarten

Ben je niet zo van de SciFi en wil je iets meer diepgang? De maker van het spel (Vangelis Bagiartakis) heeft ook een leuke opvolger gemaakt met een vergelijkbaar spelmechanisme: Fields of green.

Lijkt het je leuk om Among the Stars eens uit te proberen? Kom dan eens langs op de Rabenhaupt spellen avond, elke zondag vanaf 20.00 in Cafe de Walrus.