Weer wat leuks gespeeld : Deep Sea Adventures

Nu bordspellen (of in ieder geval de verpakkingen) steeds groter worden, is het een verademing te zien hoeveel speelplezier in zo’n klein doosje past. In Deep Sea Adventures probeer je als avontuurlijke diepzeeduiker zoveel mogelijke schatten te verzamelen. Je begint je duik vanaf een onderzeeër met een zuurstofvoorraad die je deelt met je tegenstander. Des te dieper je duikt, des te waardevoller de schatten. Maar, elke schat die je delft vermindert je mobiliteit en verhoogt ook het gezamenlijk zuurstof verbruik. Je moet terug zijn in de duikboot voordat de zuurstof op is.

De verzamelwoede van je tegenstander heeft dus rechtstreeks invloed op jouw tactiek en kansen om heelhuids weer boven te komen. Daarmee is Deep Sea Adventures een erg leuk ‘Push your luck’ spel, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Diamant of Celestia.

Deep Sea Adventures speelt over 3 rondes en duurt ongeveer 20-30 minuten. Een absolute aanrader voor zowel instappers of als tussendoortje voor gevorderde spelers

Het spel is online goed verkrijgbaar maar omdat het uit Japan wordt geïmporteerd wel een beetje prijzig.

Lijkt het je leuk om Deep Sea Adventures eens uit te proberen? Kom dan eens langs op de volgende Rabenhaupt spellenavond, elke zondag vanaf 20.00 in Cafe de Walrus in Groningen.

https://boardgamegeek.com/boardgame/169654/deep-sea-adventure