Weer wat leuks gespeeld: Kemet

Wie wil er nou niet op een grote heilige kever of samen met een mummie ten strijde trekken? Ben je niet vies van een beetje hyper violence, veel dynamiek, tactische denken, en landje pik, dan is Kemet zeker wat voor jou!

Afgelopen weekend weer wat leuks gespeeld op de Rabenhaupt spellenavond: Kemet. In Kemet speel je een stam in het oude Egypte. Door het bezetten van tempels, het aanschaffen van upgrades en vooral door het winnen van gevechten probeer je zoveel mogelijk punten te verdienen.

Bij veel wargames moet je de troepen stap voor stap richting de tegenstander schuiven. Hierdoor ben je vaak al in slaap gevallen voordat het gevecht eindelijk kan beginnen. Het leuke aan Kemet is dat je jouw troepen over het bord kan teleporteren. Hiermee sta je direct op de stoep bij je tegenstander en kan er vanaf ronde 1 direct geknokt worden. Door het kopen van power tiles (upgrades) kan je je troepen versterken met mooie miniaturen.

Ooit bij Risk of Diplomacy al eens in 30 minuten van het bord geveegd en toen nog 3 uur lang TV gekeken tot de rest klaar was? Zooooo irritant! Bij Kemet is het niet het doel je tegenstander van het bord te vegen. Je kan na een verloren slag makkelijk hergroeperen, nieuwe troepen aanvoeren en je weer in het strijdgewoel gooien. Met een beetje vlotte beslissers duurt een potje ongeveer 90 minuten en daarmee heb je ook nog tijd voor een re-match.

Enige minpunt van Kemet is dat het enige tijd kost om alle 48 (!) power tiles te lezen en te begrijpen. “Waar is het power tiles overzicht?” is de meest gehoorde vraag.

Dus, Kemet is een zeer dynamisch snel spelend spel dat er prachtig uit ziet. Ook is het goed gebalanceerd en geeft geen zuur gevoel als het even niet zo lekker gaat.

Disclaimer: Kemet is totaal niet geschikt voor mensen die graag gekleurde blokjes over het bord schuiven (en dat omzetten in andere gekleurde blokjes) om daar punten mee te scoren.

Kom je een potje mee spelen?

https://boardgamegeek.com/boardgame/127023/kemet