Weer wat leuks gespeeld: Raccoon Tycoon

Wasberen die spoorwegen beheren en handelen in wijn, kolen en graan? Het kan allemaal in Raccoon Tycoon van Forbidden Games. Hou je van mooi artwork, simpele regels, economie en wasberen? Dan is Raccoon Tycoon misschien wel wat voor jou!

In Raccoon Tycoon speel je een investeerder en probeert zoveel mogelijk rijkdom te vergaren. Eerst probeer je geld te verdienen door slim te produceren en te verkopen op de goederen markt. Hierbij is timing erg belangrijk. Door te verkopen op de top van de markt verdien je optimaal. Door veel te verkopen duw je de prijzen omlaag en kan daarmee je medespelers lekker dwars zitten. Geld kan je dan gebruiken om bonus tegels te kopen (Buildings) of spoorwegen te bemachtigen op de veiling. Door meerdere spoorwegen van hetzelfde soort te verzamelen kan je extra punten scoren (Set collection). Daardoor denk je voortdurend “Wat is deze kaart mij waard?” en “wat is deze kaart mijn medespeler waard?”.

Klinkt kurkdroog? Verrassend genoeg niet. Raccoon Tycoon is erg dynamisch. Er is veel (indirecte) interactie en je bent voortdurend aan het kijken wat je tegenstanders aan het doen zijn. Met eenvoudige regels wordt een diepgaande spel ervaring gecreëerd met de nodige portie handelspsychologie, strategie en bluf.

Het spel heeft prachtig artwork, wat helaas wel een beetje losjes op het thema is geplakt. Het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk wat dit alles nu met wasberen te maken heeft. Het zal wel lekker rijmen……

Al met al een absolute aanrader voor zowel de beginnende als de gevorderde speler!

Lijkt het je leuk om Raccoon Tycoon eens uit te proberen? Kom dan eens langs op de volgende Rabenhaupt spellenavond

https://boardgamegeek.com/boardgame/254386/raccoon-tycoon