Weer wat leuks gespeeld: Stone Age

Weer wat leuks gespeeld op de Rabenhaupt spellenavond: Stone Age. Je vraagt je wel eens af hoe het was om in het stenen tijdperk te wonen. Knots, hut, en een beetje jagen en verzamelen, prima toch? Wie de ambitie, technologische ontwikkeling en evolutie heeft uitgevonden heeft het allemaal verprutst.

In de bordspel klassieker “Stone Age” probeer je jouw stam in de vaart der volkeren mee te laten gaan. Je zet je stamleden aan het werk om grondstoffen te verzamelen, voedsel en technologie te ontwikkelen. Je kunt ervoor kiezen om je stam uit te breiden, daarmee kan je dan meer acties per beurt uitvoeren, vet handig. Die extra monden moeten natuurlijk ook gevoed worden, niet zo handig. Je moet er dus voor zorgen dat je voldoende eten op voorraad hebt. Het lijkt wel het echte leven.

Grondstoffen kunnen worden ingezet om hutten en beschavingskaarten te kopen. Hutten leveren direct punten op, ontwikkelingskaarten worden pas aan het eind van het spel gescoord.

Net als bij andere worker placement spellen is er bij Stone Age competitie voor de beste plekken. Geen nood als een andere stam jouw favoriete plek heeft ingepikt, er zijn voldoende alternatieve keuzes. Hierdoor kan je elke ronde wel iets opbouwends doen, en dat geeft Stone Age een hele positieve ‘vibe’. Doordat ontwikkelingskaarten pas aan het eind van het spel gescoord worden, blijft het tot het eind spannend wie er de meeste punten heeft.

Stone Age komt bij Rabenhaupt zeer regelmatig op tafel. Het is makkelijk te leren, maar heeft toch voldoende diepgang om ook de gevorderde speler voldoende uit te dagen. Je bent er ongeveer 75 minuten zoet mee en daarmee heb je nog tijd (en energie) over om nog een potje te spelen. Al met al een absolute aanrader. Vind je Stone Age leuk? Overweeg dan ook eens Lords of Waterdeep of Raiders of the North Sea.

Klinkt leuk? Kom het eens proberen op een van onze spellenavonden!

https://boardgamegeek.com/boardgame/34635/stone-age