Weer wat leuks gespeeld: The Quest for El Dorado

De Rabenhaupt bestuursvergaderingen sluiten we natuurlijk af met het spelen van een leuk bordspel. Deze keer waagden wij ons aan The Quest for El Dorado. Hou je van een race, deck building (denk Dominion) en overzichtelijke regels, dan is The Quest for El Dorado misschien wel wat voor jou!

Bij El Dorado spelen we avonturiers, à la Indiana Jones, die op zoek gaan naar het legendarische goud van El Dorado. Hierbij moeten we ons een weg banen door verschillende terrein types zoals oerwoud en rivieren. Om over verschillende terreinen te bewegen moet je de bijpassende kaarten spelen. Heb je niet de goede kaarten, dan kom je dus niet vooruit. Geen nood, kaarten die je niet gebruikt om te bewegen, kan je gelukkig ook gebruiken om betere kaarten te kopen en deze in je deck te verwerken. Dit deck building mechanisme kennen we onder andere van Dominion.

Bij veel deck builders ben je vaak erg gefocust met je eigen stapeltje kaarten bezig. Beurten van andere mensen zijn niet erg interessant en soms moet je ook lang wachten voordat sommige ervaren spelers met hun beurt klaar zijn. Dit is bij El Dorado gelukkig niet het geval. Beurten spelen vlot weg en een potje duurt ongeveer 45 minuten. Omdat je niet over een vlak mag bewegen waar al een tegenspeler staat is er ook leuke interactie op het speelbord. Verder is het speelbord modulair waardoor het er elke keer weer anders uit kan zien. Hierdoor is er niet elke keer dezelfde winnende strategie en blijft het elke keer spannend. Ondanks dat de beter speler vaak wint komen alle speler toch dicht bij finish uit waardoor het nooit hopeloos voelt.

El Dorado is bedacht door spellenontwerp grootmeester en groot producent Reiner Knizia. Daarmee ben je zeker dat je een degelijk spel in handen hebt! Een absolute aanrader voor zowel instappers of als tussendoortje voor gevorderde spelers

Lijkt het je leuk om Quest for El Dorado eens uit te proberen? Kom dan eens langs op de volgende Rabenhaupt spellenavond, elke zondag vanaf 20.00 in Café de Walrus in Groningen.

https://boardgamegeek.com/boardgame/217372/quest-el-dorado